Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Loosbroek

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, verstopte leidingen of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Loosbroek resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten check je bruikbare informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.34 dH in Loosbroek.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als apparaten die slecht werken en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor gunstig energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en textiel slijt minder snel.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €345 per jaar.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid LoosbroekFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5472
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh36500 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Loosbroek

Ben jij ook klaar met irritaties aan de huid en kalkstrepen op glas en lak? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen installeren een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Bernheze zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Loosbroek gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Voordeligste ontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Loosbroek?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Loosbroek. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot een lager energieverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Loosbroek heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere efficiëntere verwarming, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed om te weten: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Loosbroek

De waterhardheid van het drinkwater in Loosbroek is om en nabij de 7.34 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-loosbroek-5472

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Delta Morava
 • Bayard Tenera 22
 • Erie Maxima Eco15
 • North Star 11UD
 • Ecowater ESM25 CE+

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Galaxy) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Loosbroek verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een schappelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €890.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €410,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Loosbroek.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €125 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1950 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het merk, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. Behalve deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers lopen op vanaf €750, exclusief installatiekosten. Een installatie met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1275 en €1800 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Loosbroek.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Start meteen met onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij de beste installateurs. Zo kan je makkelijk en direct specialisten, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €110
Mechanische waterontharderC.a. €690
Elektronische waterontharderV.a €1140
Reinigingszout€17,50 per 25 kg
OnderhoudCirca €115 p/jaar
MontageV.a €190
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Loosbroek?
De hardheid van het kraanwater in Loosbroek ligt rond de 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant is om en nabij de 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder neemt voor het comfort. Zoals een zachte huid, fris kraanwater, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door middel van de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Loosbroek.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: efficiëntere warmteoverdracht, smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie