Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vorstenbosch

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of een droge huid? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Vorstenbosch heeft als doel kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina bekijk je nuttige informatie over de waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Vorstenbosch.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld water met een vreemde smaak en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, betere smaak van water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €220 per jaar.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid VorstenboschHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5476
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh36500 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Huidirritaties.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Vorstenbosch

Zit jij in de woning ook met situaties als verstopte leidingen en water met een vreemde smaak? Veel huishoudens kiezen een betrouwbare waterontharder. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een beter presterende CV-ketel. In de gemeente Bernheze werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Vorstenbosch was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Goede verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Vorstenbosch?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Vorstenbosch. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel maandelijks lagere energiekosten en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Vorstenbosch zit met een waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, kleding die langer mooi blijft en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Opmerking: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Vorstenbosch

De waterhardheid van het water in Vorstenbosch ligt op ong. 7.34 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-vorstenbosch-5476

Vergelijk prijzen in de regio

Interessante installaties

 • Delta Onega
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • Erie Maxima Eco11
 • Watercompany Ultrasoft 9

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua-o-Matic) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Vorstenbosch voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een zachte 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €825.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Vorstenbosch.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker variëren nogal. Dit begint vanaf €55 voor magnetische ontharders tot ruim €1950 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterontharders zijn zo’n €660 (zonder installatiewerk). Een geavanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1275 en €1775 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Vorstenbosch.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Zo kan men moeiteloos en zonder kosten installatiebedrijven, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €70
Waterontharder (mechanisch)Circa €860
Elektrische waterontharderC.a. €1110
Onthardingstabletten€17,50 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €135 per beurt
InstallatiekostenRond de €260
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Vorstenbosch?
De waterhardheid in Vorstenbosch bedraagt 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant is doorgaans 7.58 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Vorstenbosch.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie