Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vinkel

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op de ramen, dichtslibbende waterleidingen of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Vinkel heeft als doel kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina tref je bruikbare informatie alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Vinkel.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als aanslag op servies en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €290 per jaar.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid VinkelWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5383
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh36500 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Vinkel

Ben jij ook klaar met slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of aanslag op servies? Een toenemende groep mensen bestellen een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, kleding die langer mooi blijft en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Bernheze kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Vinkel was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Vinkel?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Vinkel. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot minder huidproblemen en huidirritaties en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Vinkel heeft een waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een glanzende vaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Vinkel

De waterhardheid van het leidingwater in Vinkel ligt op ong. 7.34 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-vinkel-5383

Installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10
 • 038waterontharder Compact 20
 • Wateronthardershop Euro Twin 5
 • Fegon AquaStar Pro S-500

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Clean) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Vinkel minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een zachte 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €860.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Vinkel.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van professionals voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €105 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1750 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het merk, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van deze systemen starten bij €710, exclusief installatiekosten. Een goed apparaat kost gemiddeld tussen de €1550 en €2050 incl. installatie. In de bijgaande tabel achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Vinkel.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze vergelijkingstool en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en kosteloos experts, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €55
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €810
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1030
Reinigingszout€25 voor 50 kilo
OnderhoudskostenVanaf €110 p/jaar
MontagekostenBegint bij €175
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Vinkel?
De waterhardheid in Vinkel komt uit op ong. 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Brabant is doorgaans 7.58 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere lager stroom- en gasverbruik en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet installeren voor het comfort. Zoals een zachte huid, meer smaak aan koffie en thee, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats middels natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Vinkel.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lagere stookkosten, lekker water uit de kraan, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie