Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Meierijstad

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op je ruiten, apparaten die slecht werken of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Meierijstad maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten vind je handige informatie over de waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Meierijstad.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals koffie thee dat bitter smaakt en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, betere smaak van water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €250 per 12 maanden.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid MeierijstadWerkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Postcode5464
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Bittere smakende thee.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Meierijstad

Ben jij ook klaar met irritaties aan de huid en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Flink wat huishoudens installeren een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, besparen op schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Meierijstad opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Meierijstad was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goedkoopste verzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals heetwaterkranen zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Meierijstad?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Meierijstad. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor kalkvrije leidingen en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Meierijstad heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan een besparing op de energierekening, zachter wasgoed en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Meierijstad

De waterhardheid van het water in Meierijstad is om en nabij de 7.34 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-meierijstad-5464

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • General electric GXOF18KE
 • Euro Combi compact 14
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • Delta Duplex unit

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Siata) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Meierijstad minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €790.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Meierijstad.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met product-specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een ontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €130 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1525 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterontharders starten vanaf €680 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1575 en €1975 incl. installatie. In het volgende schema tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Meierijstad.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en vandaag nog specialisten, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €90
Mechanische waterontharderVanaf €750
Waterontharder (elektronisch)V.a €930
Zouttabletten€40 voor 75 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €150 (jaarbasis)
PlaatsingV.a €260
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Meierijstad?
De hardheid van het leidingwater in Meierijstad is gemiddeld 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant bedraagt 7.58 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen efficiëntere warmteoverdracht en textiel slijt minder snel.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld aan de hand van een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Meierijstad.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag in de badkamer, extra schoon servies, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie