Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heesch

Heb je last van kalkaanslag, glascorrosie, dichtslibbende waterleidingen of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Heesch zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website vind je praktische info met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Heesch.
 • Hierdoor ontstaan onder andere een droge huid en een hoge energierekening.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zijdezachte kleding en huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €240 op jaarbasis.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid HeeschTechnische detailsGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5384
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh36500 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Heesch

Zit jij in de woning ook met situaties als een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en te veel schoonmaken? Een groeiend aantal mensen nemen een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Bernheze vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Heesch wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele waterverzachter.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Heesch?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Heesch. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel smaakvoller water en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Heesch heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan apparatuur die langer meegaat, smaakvol water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed om te weten: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Heesch

De waterhardheid van het water in Heesch is om en nabij de 7.34 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-heesch-5384

Vraag prijzen op in de regio

Veel gekozen merken

 • BWC Omega Jubileum 400
 • Fegon AquaStar Pro S-500
 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • North Star 17ED
 • BWT AQA life

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Siata) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Heesch reduceert je de dH waarde van 7.34 naar een Dh onder de 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerend tarief, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €750.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Nadelen: een hogere prijs, het kost stroom en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €375,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Heesch.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €135 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1725 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Naast deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontharders starten vanaf €790 (montage niet inbegrepen). Een luxe apparaat ligt qua kosten tussen €1550 en €2100 inclusief inregelen. In onderstaande schema achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Heesch.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Zo kan men zonder problemen en kosteloos vakmannen, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €95
Mechanische waterontharderC.a. €830
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1070
Onthardingszout€50 per 100 kg
OnderhoudstarievenRond de €160 per 12 maanden
PlaatsingskostenV.a €270
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Heesch?
De waterhardheid in Heesch ligt op 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Brabant is ongeveer 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, zacht en smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt aan de hand van pekelwater. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Regelmatig schoonmaken is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Heesch.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie