Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Boekel

Wil jij ook af van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, vies water of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Boekel heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Hier check je nuttige info info alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Boekel.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als kalkstrepen op ramen en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: structureel lagere energiekosten, zacht en fris water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €200 per jaar.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid BoekelTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoekel
Postcode5427
Gem. Gasverbruik M31670 M3
Gem. Stroomverbruik kWh36900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Boekel

Heb jij genoeg van apparaten die slecht werken en/of strepen op de ramen? Veel Nederlanders kiezen een goede waterontharder. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en besparen op de energiekosten. In de gemeente Boekel opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Boekel was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goedkoopste ontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Boekel?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Boekel. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een lager energieverbruik en heerlijk zachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Boekel heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Onder andere efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Noemenswaardig: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Boekel

De waterhardheid van het drinkwater in Boekel is ongeveer 7.34 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-boekel-5427

Vind een vakman in de buurt

Populaire merken en modellen

 • General electric GXOF27KE
 • Kinetico Premier Maxi
 • Atag Descale 10
 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • Erie Slimline Eco14

Hoe werkt de waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Service) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Boekel minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een Dh onder de 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessante prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €770.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Boekel.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €125 voor magnetische ontharders tot ruim €1425 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van de fabrikant, het type ontharder en het aantal liter. Naast deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van dergelijke installaties lopen op vanaf €840, excl. installatie. Een slim systeem kost gemiddeld tussen de €1625 en €1700 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Boekel.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en snel experts, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €85
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €890
Elektronische waterontharderVanaf €1070
Onthardingstabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudVanaf €135 per beurt
PlaatsingskostenC.a. €160
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Boekel?
De hardheid van het water in Boekel ligt op 7.34 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant ligt rond de 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een minder droge huid, fris kraanwater, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone installatie is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Boekel.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een lekkere watersmaak, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, niet langer last van kalkaanslag, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie