Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zeijerveld

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, dichtgeslibde leidingen of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Zeijerveld zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal vind je praktische informatie aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Zeijerveld.
 • Dit is de oorsprong van onder andere kalkaanslag en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: efficiëntere verwarming, een zachte huid na bad of douche en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €350 per 12 maanden.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid ZeijerveldHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9491
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25700 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Strepen op de ramen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Zeijerveld

Heb je last van een erg droge huid en apparatuur dat te snel stuk gaat? Veel woningeigenaren bestellen een slimme waterontharder. Dit systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Assen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Zeijerveld was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goede ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals CV-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zeijerveld?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Zeijerveld. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Zeijerveld kent een waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere lager stroom- en gasverbruik, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Zeijerveld

De waterhardheid van het drinkwater in Zeijerveld ligt op ong. 6.38 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zeijerveld-9491

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Lubron Easysoft 1100 Classic
 • Erie Maxima Eco32
 • Euro Twin 25
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT
 • Remon Waterontharders Tisa

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua-o-Matic) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Zeijerveld reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Wekelijks wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden 2 machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een gunstige prijs, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €760.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een slimme werking en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Zeijerveld.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Van €65 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1475 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €800, excl. installatie. Een luxe installatie ligt qua kosten tussen €1375 en €1850 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Zeijerveld.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Open onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en vandaag nog specialisten, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €90
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €690
Waterontharder (elektrisch)V.a €1060
Tabletten€27,50 per 50 kilo
OnderhoudC.a. €125 p/jaar
MontageCirca €175
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Zeijerveld?
De hardheid van het kraanwater in Zeijerveld schatten we op 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe is plus minus 6.55 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen een beter presterende CV-ketel en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld een fijne douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Zeijerveld.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: een besparing op de energierekening, betere smaak van water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag in de badkamer, een zijdezachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie