Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zeijerveen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, apparaten die slecht werken of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Zeijerveen leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal tref je praktische info over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Zeijerveen.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals veel schoonmaakwerk en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in kalkvrije leidingen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €235 op jaarbasis.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid ZeijerveenTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9489
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25700 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Zeijerveen

Heb je in huis last van slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of veel schoonmaakproducten nodig? Steeds meer Hollanders en Belgen lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zacht en smaakvol water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Assen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Zeijerveen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Duurzame ontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zeijerveen?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Zeijerveen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor een verlaging van de maandlasten voor energie en zijdezachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Zeijerveen ontvangt een waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Zeijerveen

De waterhardheid van het drinkwater in Zeijerveen is om en nabij de 6.38 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-zeijerveen-9489

Vergelijk prijzen in de regio

Veel gekozen merken

 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • Remon Waterontharders Kama
 • Electric GXOF27KE
 • Waterboss 900
 • Delta Duplex unit

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Van Marcke) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zeijerveen reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een Dh van ongeveer 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €920.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Zeijerveen.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van professionals voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €170 voor magnetische ontharders tot ruim €1700 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van deze systemen starten bij €830, excl. installatie. Een slim apparaat ligt qua kosten tussen €1400 en €2200 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Zeijerveen.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan je makkelijk en kosteloos specialisten, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €105
Mechanische waterontharderV.a €770
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €920
Onthardingszout€40 voor 75 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €135 per jaar
InstallatieRond de €190
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Zeijerveen?
De waterhardheid in Zeijerveen is om en nabij de 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe ligt rond de 6.55 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor water met een lekkere smaak en textiel slijt minder snel.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je vooral een waterontharder moet installeren voor het comfort. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd via zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigd apparaat is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Zeijerveen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, lekker water uit de kraan, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie