Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Loon

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, vies water of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Loon leidt tot water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten vind je waardevolle informatie aangaande waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Loon.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als water met een vreemde smaak en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor structureel lagere energiekosten, lekkere watersmaak en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €205 per jaar.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid LoonWerkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9409
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25700 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Loon

Ben jij ook klaar met dichtgeslibde leidingen en/of kalkstrepen op glas en lak? Een toenemende groep huizenbezitters installeren een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag in de badkamer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Assen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Loon heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Goede ontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of een glaasje water heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Loon?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Loon. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor fris kraanwater en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Loon ontvangt een waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld structureel lagere energiekosten, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Opmerking: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Loon

De waterhardheid van het leidingwater in Loon ligt op ong. 6.38 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-loon-9409

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • Boshuis Combilux plus 200
 • Kinetico Premier Compact HE
 • Erie Maxima Eco15
 • AEG 22 L

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Pentair Fleck) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Loon voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen twee soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €770.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Loon.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met erkende adviseurs voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €170 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2275 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterontharders starten vanaf €680 (zonder installatiewerk). Een luxe apparaat zit ergens tussen de €1300 en €2225 inclusief installatiewerk. In het volgende schema tref je de actuele kosten van een waterontharder in Loon.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en kosteloos modellen, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €115
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €810
Waterontharder (elektrisch)V.a €1150
Onthardingstabletten€25 voor 50 kg
OnderhoudskostenV.a €135 per jaar
InstallatiekostenCirca €180
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Loon?
De waterhardheid in Loon is ongeveer 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe is circa 6.55 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan comfortabel douchen, zacht en smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door middel van een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Loon.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, lekker water uit de kraan, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, stukken minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie