Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ubbena

Heb je in huis last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, dichtgeslibde leidingen of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Ubbena heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal lees je belangrijke informatie over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Ubbena.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als droog haar na het douchen en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor kalkvrije leidingen, kleding die langer mooi blijft en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €345 op jaarbasis.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid UbbenaZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9492
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25700 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Ubbena

Wil je definitief afrekenen met een te hoge stroomrekening en/of witte aanslag op het glaswerk? Een aanzienlijk aantal huishoudens kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer, geen strepen meer op glas en lak, een glanzende vaat en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Assen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Ubbena gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Duurzame ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of een glaasje water heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Ubbena?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Ubbena. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor water met een lekkere smaak en zijdezachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Ubbena ontvangt een waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn lager energieverbruik, betere smaak van water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Noemenswaardig: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Ubbena

De waterhardheid van het drinkwater in Ubbena is ongeveer 6.38 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-ubbena-9492

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Lubron Easysoft 1700 Classic
 • North Star 9ED
 • Halutec Domus DPS 500
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • Apic Heracles junior

Zo werkt een waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Service) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ubbena voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een gezonde 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een interessante prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €775.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €375,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Ubbena.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met product-experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Van €55 voor magnetische ontharders tot zo’n €1900 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Buiten deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterontkalkers starten vanaf €740 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1225 en €1900 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Ubbena.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Start meteen met de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en gratis merken, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €100
Mechanische waterontharderV.a €850
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1080
Tabletten€50 per 100 kg
OnderhoudBegint bij €130 p/jaar
InstallatieV.a €230
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Ubbena?
De hardheid van het leidingwater in Ubbena is circa 6.38 dH. De meting in de provincie Drenthe schatten we op 6.55 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor een zachte huid en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Ubbena.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, een betere smaak van het water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid, niet langer last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie