Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rhee

Heb je last van kalkaanslag, strepen op de ramen, dichtslibbende waterleidingen of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Rhee leidt tot kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier bekijk je uitgebreide informatie over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Rhee.
 • Dit is de oorsprong van situaties als veel schoonmaken en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn structureel lagere energiekosten, een zachte huid na bad of douche en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €280 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid RheeZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9486
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25700 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Rhee

Zit jij thuis ook met dichtslibbende waterleidingen of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groeiend aantal Nederlanders kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder poetsen en boenen, een zachte huid en een verlaging van de energielasten. In de gemeente Assen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Rhee hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Goede ontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals strijkijzers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Rhee?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Rhee. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Rhee heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Niet vergeten: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Rhee

De waterhardheid van het water in Rhee is om en nabij de 6.38 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-rhee-9486

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • Watergenius Blue Line Basic
 • Judo Quicksoft-C
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • Amysoft E-300

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Kenmore) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Rhee voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €925.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Rhee.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De investering van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €120 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2150 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het merk, 1 of 2 cilinders en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €820 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1300 en €2200 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel tref je de actuele kosten van een waterontharder in Rhee.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijker en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Zo kan je moeiteloos en kosteloos vakmannen, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €55
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €780
Elektrische waterontharderC.a. €1010
Onthardingstabletten€27,50 per 50 kilo
OnderhoudscontractCirca €110 per jaar
InstallatiekostenVanaf €240
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Rhee?
De hardheid van het water in Rhee is grofweg 6.38 dH. De waarde in de provincie Drenthe is gemiddeld 6.55 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als kleding die langer mooi blijft en geen glascorrosie of witte aanslag.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, smaakvol water, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen a.d.h.v. geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Rhee.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, zacht en fris water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie