Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ter Aard

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht functionerende apparaten of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Ter Aard leidt tot kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal tref je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 6.38 dH in Ter Aard.
 • Dit kan leiden tot issues zoals bittere thee en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, verminderde eczeem klachtenen textiel slijt minder snel.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €280 op jaarbasis.

Thema’s: De juiste waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Ter AardTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9487
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25700 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Besparing op de energierekening.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Ter Aard

Heb je in huis last van huidirritaties of bittere smakende thee? Een aanzienlijk aantal mensen kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, besparen op schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en structureel lagere energiekosten. In en rondom gemeente Assen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Ter Aard hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Voordeligste ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals waterkokers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. boilers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ter Aard?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Ter Aard. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor apparatuur die langer meegaat en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Ter Aard heeft een waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld kalkvrije leidingen, zacht en smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Belangrijk: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Ter Aard

De waterhardheid van het leidingwater in Ter Aard bedraagt circa 6.38 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ter-aard-9487

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • Amysoft E-100
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • Euro Combi 20 Fleck

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Honeywell) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ter Aard minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €900.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Ter Aard.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €160 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2025 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van ontharders beginnen vanaf ongeveer €840 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slimme installatie ligt qua kosten tussen €1600 en €1950 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel check je de huidige kosten van een waterontharder in Ter Aard.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze vergelijker en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan men gemakkelijk en snel modellen, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €50
Mechanische waterontharderC.a. €710
Elektrische waterontharderC.a. €1140
Zouttabletten€17,50 per 25 kg
OnderhoudCirca €145 per beurt
PlaatsingskostenVanaf €210
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Ter Aard?
De hardheid van het leidingwater in Ter Aard schatten we op 6.38 dH. De meting in de provincie Drenthe ligt rond de 6.55 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen een zachte huid na bad of douche en geen strepen meer op glas en lak.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, fris kraanwater, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats a.d.h.v. natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Ter Aard.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, minder zeep en wasmiddel nodig, zachte huid en droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie