Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Alveringem

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, verstopte leidingen of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 14,00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Alveringem resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier lees je handige informatie met betrekking tot waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 14,00 dH in Alveringem.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere strepen op de ramen en hoger gasverbruik.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een glanzende vaat en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €255 per 12 maanden.

Direct naar: Waterverzachter kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid AlveringemWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAlveringem
Postcode8690
Gem. Gasverbruik M33.370 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.6000 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachter wasgoed.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Alveringem

Wil je definitief afrekenen met slecht werkende huishoudelijke apparaten en kalkstrepen op glas en lak? Veel Vlamingen installeren een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, fris kraanwater en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Alveringem zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Alveringem wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Beste waterontharder.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Alveringem?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Alveringem. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt een lager energieverbruik en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Alveringem zit met een waterhardheid van 14,00. Samengevat: Hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. gunstig energieverbruik, smaakvol water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Noemenswaardig: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Alveringem

De waterhardheid van het leidingwater in Alveringem is 14,00 dH. We kunnen stellen dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-alveringem-8690

Vraag prijzen op in de regio

Populaire merken en modellen

 • North Star 9ED
 • Waterboss 700 CWB700n
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Culligan Medallist 915
 • Erie Softline Eco15

Hoe werkt de waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Whirlpool) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Alveringem verklein je de dH waarde van 14,00 naar een acceptabele 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €760.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het kost stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Alveringem.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met product-experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Van €165 voor magnetische ontharders tot meer dan €1525 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Naast deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van dergelijke installaties starten vanaf €650 (montage niet inbegrepen). Een installatie met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1350 en €1750 inclusief plaatsing. In onderstaande schema bekijk je de huidige kosten van een waterverzachter in Alveringem.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en direct modellen, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €155
Mechanische waterontharderRond de €670
Elektronische waterontharderBegint bij €1020
Onthardingszout€45 voor 100 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €105 p/jaar
PlaatsingskostenBegint bij €175
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Alveringem?
De hardheid van het water in Alveringem is grofweg 14,00 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen bedraagt 15,09 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere een zachte huid, zacht en fris water, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Alveringem.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie