Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Koekelare

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op de ramen, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 22,40 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterverzachter in Koekelare leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs bekijk je nuttige informatie over de waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 22,40 dH in Koekelare.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €315 op jaarbasis.

Onderwerpen: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid KoekelareTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKoekelare
Postcode8680
Gem. Gasverbruik M33.365 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5950 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Pluspunten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Koekelare

Zit jij in de woning ook met situaties als droge haren na een douchebeurt en kalkaanslag op douchekop? Een groeiend aantal Vlamingen kiezen een slimme waterontkalker. Zo’n installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, fris kraanwater en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Koekelare vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterverzachter in Koekelare heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Zuinigste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals boilers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Koekelare?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Koekelare. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor maandelijks lagere energiekosten en textiel dat langer mee gaat. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Koekelare kent een waterhardheid van 22,40. Dat betekent Heel hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld een besparing op de energierekening, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Noemenswaardig: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Koekelare

De waterhardheid van het leidingwater in Koekelare ligt op ong. 22,40 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-koekelare-8680

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • NoCalc NoCalc
 • SuperSoft SuperSoft
 • Aquarex IMP Pro 26
 • Culligan Medallist 910
 • Erie Softline Eco10

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aqua Soft) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Koekelare voer je de dH waarde terug van 22,40 naar een zachte 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €840.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Koekelare.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €55 voor magnetische ontharders tot ruim €2225 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het model, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van deze systemen beginnen bij €710 (montage niet inbegrepen). Een goede installatie kost gemiddeld tussen de €1300 en €1750 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema bekijk je de actuele kosten van een waterverzachter in Koekelare.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Zo kan men moeiteloos en kosteloos installateurs, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €100
Mechanische waterontharderRond de €780
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1050
Onthardingszout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudskostenCirca €120 per jaar
MontagekostenCirca €180
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Koekelare?
De waterhardheid in Koekelare is gemiddeld 22,40 dH. De meting in de provincie West Vlaanderen komt uit op ongeveer 15,09 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als een zachte huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door middel van het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone machine is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Koekelare.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, smaakvoller water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid, minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie