Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Rijkers

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 14,00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterverzachter in Sint-Rijkers zorgt voor kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website vind je belangrijke informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 14,00 dH in Sint-Rijkers.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld veel schoonmaken en dichtgeslibde leidingen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €270 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Sint-RijkersTechnische detailsKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAlveringem
Postcode8690
Gem. Gasverbruik M31.570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3950 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Sint-Rijkers

Wil je definitief afrekenen met een droge, geïrriteerde huid en extra zeep en shampoo nodig? Meer en meer Vlamingen lossen dit op met een slimme waterontkalker. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zijdezachte kleding en huid en een lagere energierekening. In de gemeente Alveringem werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Sint-Rijkers was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Zuinigste ontkalker.

PositiefUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Sint-Rijkers?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Sint-Rijkers. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Sint-Rijkers heeft een waterhardheid van 14,00. Dit staat voor Hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan lagere energiekosten, een zachte huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Niet vergeten: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Sint-Rijkers

De waterhardheid van het drinkwater in Sint-Rijkers ligt op ong. 14,00 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-rijkers-8690

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • Lubron Softstar SXT2
 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • Delta Rusela
 • Atlantis Cabinet A-10R

Technische uitleg werking waterontkalker

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aqua Service) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint-Rijkers verklein je de dH waarde van 14,00 naar een gezonde 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We bieden twee types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €760.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Sint-Rijkers.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met product-experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €85 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1675 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontharders lopen op vanaf €710 (montage niet inbegrepen). Een slim apparaat varieert tussen ongeveer €1150 en €1800 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel bekijk je de geraamde kosten van een waterverzachter in Sint-Rijkers.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Zo kan men makkelijk en vandaag nog vakmannen, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €75
Mechanische waterontharderVanaf €790
Elektronische waterontharderRond de €1190
Reinigingszout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €85 per beurt
PlaatsingCirca €150
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Sint-Rijkers?
De hardheid in Sint-Rijkers ligt rond de 14,00 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen ligt rond de 15,09 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan een zachte huid, betere smaak van water, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Sint-Rijkers.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie