Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Koksijde

Heb je in huis last van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, smerig water of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 8,40 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterverzachter in Koksijde heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal check je uitgebreide info over verschillende soorten waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 8,40 dH in Koksijde.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals strepen op je ruiten en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: lagere energierekening, heerlijk zachte kleding en textiel slijt minder snel.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €265 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Een waterverzachter kopen en installerenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid KoksijdeWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKoksijde
Postcode8670
Gem. Gasverbruik M33.360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5900 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Koksijde

Heb je in huis last van apparaten die slecht werken en kalkaanslag op douchekop? Een groot deel van de huishoudens kiezen een betrouwbare waterontkalker. Dit product is in staat om kalk uit het water te filteren. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en lagere stookkosten. In de gemeente Koksijde werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Koksijde heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals CV-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Koksijde?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Koksijde. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot water met een lekkere smaak en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Koksijde zit met een waterhardheid van 8,40. Definitie: Normaal water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed om te weten: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Koksijde

De waterhardheid van het water in Koksijde is 8,40 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Normaal water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-koksijde-8670

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • SoluCalc SoluCalc
 • Aquarex IMP Pro 18
 • Culligan Global Cabinet
 • Erie Slimline Eco30

Hoe werkt een waterontkalker precies?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Galaxy) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Koksijde reduceert je de dH waarde van 8,40 naar een gezonde 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er bestaan twee soorten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €940.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Koksijde.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een ontharder variëren nogal. Van €85 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2125 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Buiten deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterontkalkers zijn zo’n €690, exclusief installatiekosten. Een goed apparaat varieert tussen ongeveer €1125 en €1800 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder bekijk je de geschatte kosten van een waterverzachter in Koksijde.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en kosteloos vakmannen, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €80
Waterontharder (mechanisch)Circa €860
Waterontharder (elektrisch)Circa €1050
Onthardingszout€25 voor 50 kg
OnderhoudVanaf €80 per beurt
MontageCirca €150
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Koksijde?
De waterhardheid in Koksijde schatten we op 8,40 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen is gemiddeld 15,09 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals geen droge huid na het douchen, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde machine is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Koksijde.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: een besparing op de energierekening, betere smaak van water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie