Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Izenberge

Wil jij ook af van kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, apparaten die slecht werken of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 14,00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterverzachter in Izenberge zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl lees je belangrijke informatie aangaande waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 14,00 dH in Izenberge.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als een witte aanslag op het glaswerk en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn gunstig energieverbruik, een glanzende vaat en minder poetsen en boenen.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €290 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid IzenbergeTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAlveringem
Postcode8691
Gem. Gasverbruik M31.585 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4100 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Izenberge

Zit jij thuis ook met geïrriteerde huid of kalkstrepen op glas en lak? Veel woningeigenaren kiezen voor de installatie van een elektrische waterontkalker. Deze installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, fris kraanwater en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Alveringem vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Izenberge was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Zuinigste verzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals Quookers hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Izenberge?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Izenberge. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor ren glanzende vaat en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Izenberge zit met een waterhardheid van 14,00. Dat betekent Hard water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn een besparing op de energierekening, een zachte huid na bad of douche en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Izenberge

De waterhardheid van het drinkwater in Izenberge ligt op ong. 14,00 Duitse graden. Dit betekent dat het water Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-izenberge-8691

Interessante installaties

 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • Mooiwater Mini
 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • Detandt-Simon Futura 25
 • Bayard Ecosoft 10

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Durlem) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Izenberge reduceer je de dH waarde van 14,00 naar een gezonde 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We bieden 2 machines: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €875.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Izenberge.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met product-specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €90 voor magnetische ontharders tot meer dan €2300 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. In aanvulling op deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van deze systemen starten vanaf €760 (zonder installatiewerk). Een slim apparaat varieert tussen ongeveer €1475 en €1775 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel check je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Izenberge.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Zo kan men eenvoudig en vandaag nog modellen, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €75
Waterontharder (mechanisch)V.a €860
Elektrische waterontharderCirca €940
Reinigingszout€40 voor 75 kg
OnderhoudskostenC.a. €105 per beurt
MontagekostenV.a €270
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Izenberge?
De waterhardheid in Izenberge is grofweg 14,00 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen is om en nabij de 15,09 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als apparatuur die langer meegaat en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het comfort. Onder andere een minder droge huid, zacht en fris water, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Izenberge.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie