Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Leisele

Wil jij ook af van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtgeslibde leidingen of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 14,00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Leisele leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier check je uitgebreide informatie over de waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 14,00 dH in Leisele.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals kalkstrepen op glas en lak en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een glanzende vaat en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €315 per jaar.

Klik door naar: Waterverzachter kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid LeiseleHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAlveringem
Postcode8691
Gem. Gasverbruik M31.590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4150 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Leisele

Heb jij genoeg van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en minder lekker water uit de kraan? Flink wat Vlamingen kiezen een betrouwbare waterontkalker. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, textiel slijt minder snel en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Alveringem zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Leisele heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Beste waterverzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals heetwaterkranen werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Leisele?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Leisele. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot een zachte huid en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Leisele ontvangt een waterhardheid van 14,00. Dat betekent Hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Leisele

De waterhardheid van het water in Leisele ligt op ong. 14,00 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-leisele-8691

Vaak geplaatste ontharders

 • Wateronthardershop Euro Twin 5
 • Mooiwater Mini+
 • Fegon AquaStar 1800 ES
 • Detandt-Simon Primo 12
 • Bayard Ecosoft 15

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aquacell) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Leisele verlaag je de dH waarde van 14,00 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €750.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Nadelen: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1025.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Leisele.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €85 voor een magnetische ontharder tot ruim €1400 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en het vermogen. Naast deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €700, exclusief installatiekosten. Een slimme installatie heeft een prijskaartje tussen de €1325 en €1825 (met montage inbegrepen). In het volgende schema tref je de geschatte kosten van een waterverzachter in Leisele.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Start meteen met de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en zonder kosten merken, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €115
Mechanische waterontharderCirca €770
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1080
Onthardingszout€50 per 100 kg
OnderhoudstarievenCirca €80 p/jaar
InstallatiekostenCirca €220
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Leisele?
De hardheid in Leisele ligt rond de 14,00 dH. Dit cijfer in de provincie West Vlaanderen is ongeveer 15,09 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere zijdezachte kleding en huid en minder poetsen en boenen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor het comfort. Bijv. geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels weer opgeladen via geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone machine is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Leisele.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, lekker water uit de kraan, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie