Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Gijverinkhove

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht werkende huishoudelijke apparaten of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 14,00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Gijverinkhove zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl vind je uitgebreide informatie alle mogelijke waterontharders: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 14,00 dH in Gijverinkhove.
 • Dit kan leiden tot situaties als eczeem klachten en een hoge energierekening.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder poetsen en boenen.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €310 op jaarbasis.

Direct naar: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid GijverinkhoveHoe werkt het?De uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAlveringem
Postcode8691
Gem. Gasverbruik M31.580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4050 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Glascorrosie.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Gijverinkhove

Zit jij in de woning ook met situaties als huidirritaties en/of bittere thee en koffie? Meer en meer Vlamingen bestellen een professionele waterontkalker. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zacht en fris water en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Alveringem werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Gijverinkhove gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goedkoopste verzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Gijverinkhove?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Gijverinkhove. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor fris kraanwater en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Gijverinkhove ontvangt een waterhardheid van 14,00. Dit staat voor Hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. maandelijks lagere energielasten, betere smaak van water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Belangrijk: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Gijverinkhove

De waterhardheid van het leidingwater in Gijverinkhove is 14,00 dH. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-gijverinkhove-8691

Populaire merken en modellen

 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • Lubron Proline SXT2
 • Fegon AquaStar S1000 HE
 • Delta Tibera
 • Atlantis Cabinet A-20R

Hoe werkt de waterontkalker?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua-o-Matic) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Gijverinkhove voer je de dH waarde terug van 14,00 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 producten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een laag tarief, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €925.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1100.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Gijverinkhove.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met professionals voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €165 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1550 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. Behalve deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van ontharders beginnen vanaf ongeveer €770, excl. installatie. Een goede installatie zit ergens tussen de €1450 en €1750 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Gijverinkhove.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en kosteloos specialisten, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €90
Mechanische waterontharderBegint bij €700
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1130
Zouttabletten€50 per 100 kg
OnderhoudskostenV.a €85 per 12 maanden
PlaatsingskostenVanaf €160
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Gijverinkhove?
De hardheid van het water in Gijverinkhove is plus minus 14,00 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen bedraagt 15,09 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld prettige douchebeurt, zacht en smaakvol water, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium delen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats aan de hand van de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een goede reiniging is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Gijverinkhove.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, meer smaak aan koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie