Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Beveren-Aan-De-Ijzer

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 14,00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterverzachter in Beveren-Aan-De-Ijzer heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier verzamel je handige informatie alle mogelijke waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 14,00 dH in Beveren-Aan-De-Ijzer.
 • Dit kan zorgen voor situaties als bittere thee koffie en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, verminderde eczeem klachtenen tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €325 per jaar.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid Beveren-Aan-De-IjzerWerkingInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAlveringem
Postcode8691
Gem. Gasverbruik M31.575 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4000 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Glascorrosie.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Beveren-Aan-De-Ijzer

Wil je definitief afrekenen met een irriterende huid en extra zeep en shampoo nodig? Flink wat huizenbezitters kiezen een betrouwbare waterontkalker. Dit product onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder poetsen en boenen, een zachte huid na bad of douche en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Alveringem zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Beveren-Aan-De-Ijzer gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Beste verzachter.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Beveren-Aan-De-Ijzer?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Beveren-Aan-De-Ijzer. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot een lagere energierekening en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Beveren-Aan-De-Ijzer kent een waterhardheid van 14,00. Definitie: Hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld lagere energierekening, fris kraanwater en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Noemenswaardig: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Beveren-Aan-De-Ijzer

De waterhardheid van het drinkwater in Beveren-Aan-De-Ijzer is 14,00 Duitse graden. Dit betekent dat het water Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-beveren-aan-de-ijzer-8691

Vind een vakman in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT
 • Lubron Proline Classic
 • Fegon AquaStar B-1000 ES
 • Delta Simplex compact
 • Atlantis AT210

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterverzachters (van merken zoals Durlem) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Beveren-Aan-De-Ijzer minimaliseer je de dH waarde van 14,00 naar een fijne 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We behandelen twee installaties: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €840.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Nadelen: de montagekosten, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Beveren-Aan-De-Ijzer.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Dit loopt van €100 voor magnetische ontharders tot ruim €1975 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. Naast deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterontharders starten vanaf €780, excl. installatie. Een geavanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1175 en €2125 incl. installatie. In de tabel hieronder check je de huidige kosten van een waterverzachter in Beveren-Aan-De-Ijzer.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en kosteloos experts, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €115
Mechanische waterontharderBegint bij €700
Elektronische waterontharderVanaf €980
Onthardingszout€30 per 50 kilo
OnderhoudstarievenRond de €105 op jaarbasis
PlaatsingV.a €150
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Beveren-Aan-De-Ijzer?
De hardheid van het water in Beveren-Aan-De-Ijzer is om en nabij de 14,00 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen ligt rond de 15,09 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals heerlijk zachte kleding en minder poetsen en boenen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door gebruik te maken van geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Beveren-Aan-De-Ijzer.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, smaakvoller water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van eczeem, geen kalkaanslag in de badkamer, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie