Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Oeren

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 14,00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterverzachter in Oeren heeft als doel kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten lees je handige informatie met betrekking tot waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 14,00 dH in Oeren.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als slecht werkende huishoudelijke apparaten en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €330 per jaar.

Onderwerpen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid OerenZo werkt een waterontharderBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAlveringem
Postcode8690
Gem. Gasverbruik M31.565 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3900 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een irriterende huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Oeren

Heb jij genoeg van een droge, geïrriteerde huid en/of kalkstrepen op glas en lak? Meer en meer huishoudens lossen dit op met een elektrische waterontkalker. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Alveringem werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Oeren heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goedkoopste ontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Oeren?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Oeren. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Oeren heeft een gemeten waterhardheid van 14,00. Dat betekent Hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid na bad of douche en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Oeren

De waterhardheid van het water in Oeren bedraagt ongeveer 14,00 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-oeren-8690

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • Lubron Softstar Classic
 • Fegon AquaStar Pro S-500
 • Delta Ontario duplex
 • Atlantis Krausen C100-E

Hoe werkt een waterontkalker precies?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua-o-Matic) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Oeren verklein je de dH waarde van 14,00 naar een fijne 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 types: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €830.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Oeren.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €60 voor magnetische ontharders tot een slordige €2250 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. Buiten deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterontharders starten bij €750 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1650 en €1900 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Oeren.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en vandaag nog specialisten, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €70
Mechanische waterontharderBegint bij €830
Elektronische waterontharderRond de €1170
Regeneratiezout€15 voor 25 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €145 op jaarbasis
MontagekostenVanaf €240
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Oeren?
De hardheid van het leidingwater in Oeren is circa 14,00 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen is doorgaans 15,09 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: apparatuur die langer meegaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. O.a. een fijne douchebeurt, smaakvol water, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oeren.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie