Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Houthulst

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 19,60 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterverzachter in Houthulst heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl tref je handige info over de waterontharders: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 19,60 dH in Houthulst.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals veel schoonmaakwerk en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn gunstig energieverbruik, fris kraanwater en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €270 per 12 maanden.

Snel naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid HouthulstTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteHouthulst
Postcode8650
Gem. Gasverbruik M33.350 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5800 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Houthulst

Zit jij in de woning ook met situaties als een irriterende huid en eindeloos schoonmaken? Meer en meer woningeigenaren lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Houthulst opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Houthulst hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Zuinigste waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Houthulst?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Houthulst. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt fris kraanwater en een vermindering van schoonmaakproducten. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Houthulst kent een waterhardheid van 19,60. Concreet: Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld gunstig energieverbruik, zachter wasgoed en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Houthulst

De waterhardheid van het drinkwater in Houthulst bedraagt circa 19,60 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-houthulst-8650

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • Remon Waterontharders Sava
 • AquaCombi AquaCell
 • Calex Calex 22L
 • Erie Slimline Eco17

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterverzachters (van merken zoals Galaxy) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Houthulst verklein je de dH waarde van 19,60 naar een Dh van ongeveer 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door het waterverbruik, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerend tarief, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €875.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Houthulst.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €90 voor een magnetische ontharder tot ruim €1875 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterontharders starten bij €840, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1575 en €2000 inclusief plaatsing. In onderstaande schema bieden we de geraamde kosten van een waterverzachter in Houthulst.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig supersnel specialisten, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €155
Waterontharder (mechanisch)V.a €760
Elektrische waterontharderV.a €1030
Zout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudstarievenC.a. €160 p/jaar
PlaatsingskostenC.a. €250
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Houthulst?
De hardheid van het leidingwater in Houthulst is circa 19,60 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen is gemiddeld 15,09 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder moet installeren voor het comfort. Onder andere comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd d.m.v. zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Houthulst.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een zijdezachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie