Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Stavele

Heb je last van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, dichtslibbende waterleidingen of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 14,00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterverzachter in Stavele zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina lees je nuttige informatie over verschillende soorten waterontharders: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 14,00 dH in Stavele.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere slecht functionerende apparaten en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, verminderde eczeem klachtenen je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €255 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid StaveleTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAlveringem
Postcode8691
Gem. Gasverbruik M31.595 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4200 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Glascorrosie.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Stavele

Heb je last van slecht werkende huishoudelijke apparaten of kalkstrepen op ramen? Een aanzienlijk aantal huishoudens bestellen een elektrische waterontkalker. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, Geen glascorrosie of witte aanslag, textiel slijt minder snel en kalkvrije leidingen. In de gemeente Alveringem vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterverzachter in Stavele hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste waterverzachter.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Stavele?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Stavele. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot een gunstigere energierekening en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Stavele heeft een gemeten waterhardheid van 14,00. Dat betekent Hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. apparatuur gaat langer mee, fris kraanwater en geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Stavele

De waterhardheid van het leidingwater in Stavele bedraagt circa 14,00 dH. We kunnen stellen dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-stavele-8691

Vaak geplaatste ontharders

 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • Mooiwater Compact
 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • Detandt-Simon Primo 20
 • Bayard Minima

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aqua Care) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Stavele reduceert je de dH waarde van 14,00 naar een acceptabele 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We behandelen twee types: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €975.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Stavele.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van professionals voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €75 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1975 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. Naast deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in ontharders starten bij €660, excl. installatie. Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1225 en €1975 inclusief inregelen. In de tabel hieronder bekijk je de actuele kosten van een waterverzachter in Stavele.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Kies dan nu voor onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en direct modellen, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €120
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €750
Elektrische waterontharderRond de €1100
Onthardingstabletten€27,50 voor 50 kg
OnderhoudstarievenCirca €155 per jaar
PlaatsingVanaf €240
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Stavele?
De hardheid van het water in Stavele is doorgaans 14,00 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen schatten we op 15,09 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: een zachte huid na bad of douche en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je altijd een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder wordt het filter schoongespoeld door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Stavele.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding blijft langer mooi, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie