Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Hoogstade

Heb je in huis last van kalkneerslag, aanslag op servies, slecht werkende huishoudelijke apparaten of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 14,00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Hoogstade leidt tot kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier lees je waardevolle info over verschillende soorten waterontharders: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 14,00 dH in Hoogstade.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als irritaties aan de huid en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in structureel lagere energiekosten, fris kraanwater en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €275 per jaar.

Thema’s: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid HoogstadeWerkingDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAlveringem
Postcode8690
Gem. Gasverbruik M31.560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3850 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Hoogstade

Zit jij thuis ook met slecht werkende huishoudelijke apparaten of veel schoonmaakproducten nodig? Steeds meer woningeigenaren bestellen een professionele waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een glanzende vaat en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Alveringem vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Hoogstade wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Beste ontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals waterkokers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hoogstade?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Hoogstade. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor verminderde eczeem klachten en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Hoogstade heeft een gemeten waterhardheid van 14,00. Dat betekent Hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, zijdezachte kleding en huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Hoogstade

De waterhardheid van het water in Hoogstade bedraagt ongeveer 14,00 dH. Dit houdt in dat het water Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-hoogstade-8690

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • Delta Onega duplex
 • Atag Descale 30

Technische uitleg werking waterontkalker

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Kenmore) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hoogstade minimaliseer je de dH waarde van 14,00 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van het waterverbruik, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee soorten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een gunstige prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €875.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Hoogstade.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met professionals voor een demo.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De totale kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €85 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2325 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van dergelijke installaties lopen op vanaf €790, zonder installeren. Een geavanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1550 en €2200 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder bieden we de geraamde kosten van een waterverzachter in Hoogstade.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Zo kan je makkelijk snel installateurs, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €95
Waterontharder (mechanisch)V.a €760
Elektronische waterontharderC.a. €1160
Onthardingstabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudscontractV.a €80 (jaarbasis)
MontageC.a. €210
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Hoogstade?
De hardheid van het leidingwater in Hoogstade is ongeveer 14,00 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen ligt rond de 15,09 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals zachter wasgoed en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan prettige douchebeurt, zacht en smaakvol water, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels weer opgeladen via een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hoogstade.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, fris kraanwater, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een zijdezachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie