Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder s-Graveland

Heb je last van kalkaanslag, strepen op de ramen, verstopte leidingen of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in s-Graveland resulteert in water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina lees je nuttige informatie met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in s-Graveland.
 • Dit kan leiden tot issues zoals een droge huid en matig presterende cv installaties.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in langere levensduur van huishoudelijke apparaten, lekkerdere koffie en thee en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €305 per jaar.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid s-GravelandHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode1243
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32100 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen s-Graveland

Heb je last van een droge huid en/of extra zeep en shampoo nodig? Flink wat Nederlanders kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchekop, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Wijdemeren opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in s-Graveland wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Beste waterontharder.

PositiefBeschrijving
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glaasje water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in s-Graveland?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in s-Graveland. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor ren glanzende vaat en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • s-Graveland zit met een waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere verwarming, betere smaak van water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in s-Graveland

De waterhardheid van het water in s-Graveland ligt op ong. 6.00 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-s-graveland-1243

Vaak gekozen modellen

 • Apic Nessos
 • BWT AQA smart
 • 038waterontharder Separaat 14
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • Atlantis Cabinet A-10R

Zo werkt een waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Autotrol) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in s-Graveland voer je de dH waarde terug van 6.00 naar een zachte 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €920.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in s-Graveland.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan vakmannen voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €50 voor magnetische ontharders tot meer dan €1525 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontkalkers lopen op vanaf €650 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een systeem met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1125 en €1800 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in s-Graveland.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij erkende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en kosteloos monteurs, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €105
Waterontharder (mechanisch)V.a €770
Elektronische waterontharderV.a €930
Zout€30 per 50 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €115 per jaar
MontageCirca €210
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in s-Graveland?
De waterhardheid in s-Graveland bedraagt 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland is grofweg 6.24 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan een zachte huid, betere smaak van water, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schoon apparaat is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in s-Graveland.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie