Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kortenhoef

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, glascorrosie, bittere thee of koffie of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Kortenhoef heeft als doel kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website check je uitgebreide info over de waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.00 dH in Kortenhoef.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als strepen op de ramen en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zacht en fris water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €350 op jaarbasis.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid KortenhoefZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode1240
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32100 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere energiekosten.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Kortenhoef

Wil jij ook af van slecht werkende huishoudelijke apparaten en onnodig veel schoonmaken? Een groot deel van de huishoudens kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Dit product is in staat om kalk uit het water te filteren. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, zacht en fris water en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Wijdemeren zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Kortenhoef hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Zuinigste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Kortenhoef?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Kortenhoef. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot lagere stookkosten en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Kortenhoef heeft een waterhardheid van 6.00. Dit houdt in matig zacht water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Kortenhoef

De waterhardheid van het water in Kortenhoef bedraagt ongeveer 6.00 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-kortenhoef-1240

Vaak gekozen modellen

 • Apic Heracles
 • Watercompany Softflow 15
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20
 • Erie IQsoft Eco26
 • BWT AQA Perla Duo

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Siata) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kortenhoef voer je de dH waarde terug van 6.00 naar een acceptabele 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte wordt bepaald door de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden twee soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een interessant tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €810.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Kortenhoef.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan professionals voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €170 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1675 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Naast deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van deze systemen lopen op vanaf €750 (zonder installatiewerk). Een slimme installatie varieert tussen ongeveer €1300 en €2250 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Kortenhoef.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en direct vakmannen, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €90
Waterontharder (mechanisch)V.a €750
Elektronische waterontharderC.a. €940
Onthardingszout€40 per 75 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €155 p/jaar
MontageV.a €230
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Kortenhoef?
De waterhardheid in Kortenhoef is doorgaans 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland komt uit op ongeveer 6.24 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan een zachte huid, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het systeem gereinigd aan de hand van een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kortenhoef.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lager energieverbruik, fris kraanwater, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, stukken minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie