Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nederhorst den Berg

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, aanslag op servies, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Nederhorst den Berg zorgt voor kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten verzamel je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.00 dH in Nederhorst den Berg.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als eczeem klachten en hoger gasverbruik.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn structureel lagere energiekosten, minder huidproblemen en huidirritaties en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €265 per jaar.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Nederhorst den BergZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode1394
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32100 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lager energieverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Geïrriteerde huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Nederhorst den Berg

Heb jij genoeg van droge haren na een douchebeurt of veel schoonmaakwerk? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen kiezen een professionele waterontharder. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een glanzende vaat en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Wijdemeren kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Nederhorst den Berg hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste ontharder.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals waterkokers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Nederhorst den Berg?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Nederhorst den Berg. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel maandelijks lagere energiekosten en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Nederhorst den Berg heeft een geschatte waterhardheid van 6.00. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, een zachte huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Uit de test: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Nederhorst den Berg

De waterhardheid van het drinkwater in Nederhorst den Berg ligt op ong. 6.00 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-nederhorst-den-berg-1394

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Aquarex IMP Pro 26
 • BWT AQA smart
 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • Atag Descale 5
 • BWT AQA Perla Duo

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. BWT) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Nederhorst den Berg voer je de dH waarde terug van 6.00 naar een acceptabele 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €825.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Nederhorst den Berg.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De investering van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Dit loopt van €75 voor een magnetische ontharder tot ruim €1950 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Naast deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van dergelijke installaties zijn zo’n €780, zonder installeren. Een luxe systeem heeft een prijskaartje tussen de €1200 en €1900 incl. installatie. In de tabel hieronder bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Nederhorst den Berg.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en gratis installatiebedrijven, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €120
Mechanische waterontharderBegint bij €810
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1070
Onthardingszout€40 per 75 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €135 per jaar
InstallatiekostenV.a €170
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Nederhorst den Berg?
De hardheid in Nederhorst den Berg is doorgaans 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland schatten we op 6.24 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door middel van het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Nederhorst den Berg.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, smaakvoller water, minder zeep en wasmiddel nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie