Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Breukeleveen

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Breukeleveen heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier tref je handige informatie alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Breukeleveen.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere eczeem klachten en een hoge energierekening.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: lager energieverbruik, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €340 per jaar.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid BreukeleveenWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode3625
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32100 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Breukeleveen

Heb je last van geïrriteerde huid en kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Flink wat huizenbezitters nemen een slimme waterontharder. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder zeep en wasmiddel nodig, heerlijk zachte kleding en een lager energieverbruik. In de gemeente Wijdemeren vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Breukeleveen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Beste verzachter.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Breukeleveen?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Breukeleveen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt een lager energieverbruik en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Breukeleveen ontvangt een waterhardheid van 6.00. Concreet: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan gunstig energieverbruik, verminderde eczeem klachtenen tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Noemenswaardig: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Breukeleveen

De waterhardheid van het water in Breukeleveen ligt op ong. 6.00 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-breukeleveen-3625

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Apic Zetes junior
 • Boshuis Twin
 • North Star 17ED
 • Erie Slimline Eco8
 • Kinetico 2020C HE

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Care) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Breukeleveen reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een gezonde 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €810.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Breukeleveen.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan product-experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €160 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1900 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in ontkalkers beginnen bij €680 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1650 en €2150 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Breukeleveen.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Open onze vergelijker en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan men zonder gedoe en vandaag nog specialisten, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €105
Mechanische waterontharderBegint bij €820
Waterontharder (elektrisch)Rond de €900
Tabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudskostenC.a. €100 op jaarbasis
MontagekostenCirca €230
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Breukeleveen?
De waterhardheid in Breukeleveen ligt rond de 6.00 dH. De meting in de provincie Noord-Holland is doorgaans 6.24 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere verminderde eczeem klachten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Bijv. prettige douchebeurt, fris kraanwater, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld aan de hand van pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Breukeleveen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag in de badkamer, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie