Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Loosdrecht

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtslibbende waterleidingen of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Loosdrecht heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina check je waardevolle info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Loosdrecht.
 • Hierdoor ontstaan problemen als droog haar na het douchen en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn lager stroom- en gasverbruik, betere smaak van water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €310 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid LoosdrechtTechnische uitleg werkingBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode1231
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32100 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Lagere energierekening.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Loosdrecht

Zit jij in de woning ook met situaties als irritaties aan de huid of veel schoonmaakproducten nodig? Een toenemende groep mensen plaatsen een slimme waterontharder. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchekop, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, een zachte huid en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Wijdemeren opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Loosdrecht hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Goedkoopste waterontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Loosdrecht?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Loosdrecht. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot een lagere energierekening en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Loosdrecht heeft een geschatte waterhardheid van 6.00. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. een beter presterende CV-ketel, een zachte huid na bad of douche en het textiel gaat langer mee.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Loosdrecht

De waterhardheid van het drinkwater in Loosdrecht is 6.00 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-loosdrecht-1231

Bekende modellen en merken

 • Apic Zetes junior
 • Hydrotense Seduction 16
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • NoCalc NoCalc
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals GE) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Loosdrecht reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een lage prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €870.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Loosdrecht.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €50 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1850 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van ontharders beginnen bij €650, excl. installatie. Een systeem met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1600 en €2250 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Loosdrecht.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Zo kan je makkelijk en snel vakmannen, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €120
Mechanische waterontharderRond de €890
Elektrische waterontharderRond de €1050
Zouttabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudskostenV.a €85 (jaarbasis)
InstallatieRond de €210
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Loosdrecht?
De hardheid van het kraanwater in Loosdrecht is ongeveer 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland schatten we op 6.24 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt aan de hand van zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Loosdrecht.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie