Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zuiderwoude

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Zuiderwoude heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Hier bekijk je uitgebreide info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 6.00 dH in Zuiderwoude.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals water met een vreemde smaak en matig presterende cv installaties.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, heerlijk zachte kleding en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €225 per jaar.

Snel naar: Waterontharder kooptipsVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid ZuiderwoudeTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1153
Gem. Gasverbruik M31530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Fris kraanwater.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Zuiderwoude

Ben jij ook klaar met een te hoge stroomrekening of bittere smakende thee? Meer en meer Nederlanders nemen een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en besparen op de energiekosten. In de gemeente Waterland opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Zuiderwoude was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Zuinigste ontkalker.

PositiefUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Zuiderwoude?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Zuiderwoude. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Zuiderwoude ontvangt een waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. efficiëntere verwarming, zijdezachte kleding en huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Zuiderwoude

De waterhardheid van het water in Zuiderwoude is ongeveer 6.00 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zuiderwoude-1153

Veel gekozen merken

 • Amysoft C-200
 • Hydrotense StandAlone 12L
 • Kinetico Sumo 2
 • Detandt-Simon Primo 25
 • Watergenius HWS 2500

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Durlem) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zuiderwoude verklein je de dH waarde van 6.00 naar een gezonde 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout hangt af van het waterverbruik, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €930.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Zuiderwoude.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met product-experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €60 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1850 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en het vermogen. In aanvulling op deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterontharders starten bij €840 (montage niet inbegrepen). Een slim systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1250 en €1825 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel check je de actuele kosten van een waterontharder in Zuiderwoude.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en zonder kosten installateurs, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €95
Mechanische waterontharderRond de €810
Elektrische waterontharderCirca €1070
Reinigingszout€50 voor 100 kg
OnderhoudstarievenRond de €115 per 12 maanden
PlaatsingskostenBegint bij €150
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Zuiderwoude?
De waterhardheid in Zuiderwoude schatten we op 6.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Holland schatten we op 6.24 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen lagere energiekosten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, betere smaak van water, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongespoeld a.d.h.v. natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zuiderwoude.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie