Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Broek in Waterland

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Broek in Waterland maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs verzamel je nuttige info info aangaande waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 6.00 dH in Broek in Waterland.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als eczeem klachten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: gunstig energieverbruik, verminderde eczeem klachtenen veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €305 op jaarbasis.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Broek in WaterlandTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1151
Gem. Gasverbruik M31530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Het effect van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Broek in Waterland

Zit jij thuis ook met een irriterende huid of onnodig veel schoonmaken? Een groot deel van de huizenbezitters kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, geen strepen meer op glas en lak, fris kraanwater en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Waterland werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Broek in Waterland hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Goedkoopste ontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Broek in Waterland?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Broek in Waterland. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot een verlaging van de maandlasten voor energie en geen strepen meer op glas en lak. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Broek in Waterland kent een waterhardheid van 6.00. Dat betekent matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zachter wasgoed en het textiel gaat langer mee.
 • Niet vergeten: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Broek in Waterland

De waterhardheid van het leidingwater in Broek in Waterland is ongeveer 6.00 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-broek-in-waterland-1151

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Amysoft C-100
 • Kinetico Sumo 2
 • Erie IQsoft Eco12
 • Hydrotense StandAlone 18L
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Galaxy) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Broek in Waterland voer je de dH waarde terug van 6.00 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €900.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €410,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Broek in Waterland.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €100 voor magnetische ontharders tot ruim €1475 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk, het aantal cilinders en het vermogen. Naast deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van ontharders beginnen vanaf ongeveer €720 (montage niet inbegrepen). Een slim apparaat zit ergens tussen de €1650 en €1925 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Broek in Waterland.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en kosteloos vakmannen, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €75
Mechanische waterontharderBegint bij €830
Waterontharder (elektrisch)Circa €920
Reinigingszout€25 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €95 per jaar
PlaatsingskostenV.a €250
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Broek in Waterland?
De hardheid van het leidingwater in Broek in Waterland komt uit op ong. 6.00 dH. De meting in de provincie Noord-Holland is plus minus 6.24 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan verminderde eczeem klachten, zacht en fris water, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Broek in Waterland.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: een besparing op de energierekening, fris kraanwater, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie