Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Uitdam

Wil jij ook af van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtgeslibde leidingen of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Uitdam resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl check je uitgebreide info over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in Uitdam.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals huidirritaties en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkere watersmaak en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €305 op jaarbasis.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid UitdamFunctioneringBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1154
Gem. Gasverbruik M31530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Uitdam

Heb jij genoeg van een te hoge stroomrekening en/of bittere thee en koffie? Een groot deel van de huizenbezitters plaatsen een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, verminderde eczeem klachten en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Waterland werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Uitdam gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Beste verzachter.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals waterkokers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Uitdam?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Uitdam. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een efficiëntere warmteoverdracht en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Uitdam heeft een geschatte waterhardheid van 6.00. Dat betekent matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn lager energieverbruik, een zachte huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Uitdam

De waterhardheid van het water in Uitdam is 6.00 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-uitdam-1154

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Amysoft C-300
 • BWT AQA Perla 10
 • Delta Ontario duplex
 • Lubron Easysoft 1700 Classic
 • BWT Rondomat 50M

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Delta) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Uitdam voer je de dH waarde terug van 6.00 naar een Dh onder de 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €930.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Uitdam.

Reken af met kalk!

Kom in contact met product-specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een waterontkalker variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €75 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1625 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het model, het type ontharder en het vermogen. Behalve deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van ontkalkers starten vanaf €690 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerde installatie zit ergens tussen de €1650 en €2025 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Uitdam.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan je zonder gedoe en snel installatiebedrijven, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €70
Waterontharder (mechanisch)Circa €840
Elektronische waterontharderCirca €1180
Onthardingstabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudskostenBegint bij €145 per beurt
PlaatsingskostenBegint bij €260
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Uitdam?
De waterhardheid in Uitdam is om en nabij de 6.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Holland is om en nabij de 6.24 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere een zachte huid na bad of douche en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Zoals prettige douchebeurt, een lekkere watersmaak, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld d.m.v. een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone machine is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Uitdam.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, een betere smaak van het water, minder zeep en wasmiddel nodig, een minder droge huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie