Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ilpendam

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, slecht functionerende apparaten of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Ilpendam heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten check je belangrijke info met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in Ilpendam.
 • Hierdoor ontstaan onder andere water met een vreemde smaak en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en textiel slijt minder snel.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €350 per jaar.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid IlpendamWerkingKostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1452
Gem. Gasverbruik M31530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Ilpendam

Wil je definitief afrekenen met dichtgeslibde leidingen of kalkstrepen op ramen? Steeds meer Nederlanders installeren een slimme waterontharder. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een glanzende vaat en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Waterland opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Ilpendam wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Duurzame waterontharder.

VoordeelUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals waterkokers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Ilpendam?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Ilpendam. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en zijdezachte kleding. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Ilpendam kent een waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Denk aan een beter presterende CV-ketel, een glanzende vaat en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Ilpendam

De waterhardheid van het leidingwater in Ilpendam bedraagt ongeveer 6.00 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ilpendam-1452

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Bayard Ecosoft 15
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • Erie Maxima Eco11
 • Mooiwater Grande

Hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Autotrol) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Ilpendam verklein je de dH waarde van 6.00 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €830.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Ilpendam.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Van €165 voor een magnetische ontharder tot ruim €2200 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterontkalkers beginnen bij €840, excl. installatie. Een systeem met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1350 en €2050 inclusief installatiewerk. In het volgende schema vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Ilpendam.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij professionele installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en kosteloos specialisten, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €125
Waterontharder (mechanisch)C.a. €810
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €970
Tabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €160 (jaarbasis)
PlaatsingskostenBegint bij €170
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Ilpendam?
De waterhardheid in Ilpendam is ongeveer 6.00 dH. De meting in de provincie Noord-Holland is ongeveer 6.24 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals zachter wasgoed en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere een minder droge huid, betere smaak van water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. Het effect van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Ilpendam.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een glanzende vaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie