Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Katwoude

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op de ramen, vies water of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Katwoude heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier bekijk je waardevolle info met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 6.00 dH in Katwoude.
 • Dit kan leiden tot problemen als huidirritaties en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een glanzende vaat en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €225 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid KatwoudeWerkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1145
Gem. Gasverbruik M31530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een erg droge huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Katwoude

Heb jij genoeg van geïrriteerde huid en/of water met een vreemde smaak? Een groeiend aantal mensen kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Waterland kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Katwoude hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste ontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Katwoude?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Katwoude. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt maandelijks lagere energiekosten en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Katwoude kent een waterhardheid van 6.00. Dit houdt in matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. lager stroom- en gasverbruik, zijdezachte kleding en huid en het textiel gaat langer mee.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Katwoude

De waterhardheid van het drinkwater in Katwoude is om en nabij de 6.00 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-katwoude-1145

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • AEG 26 L
 • Euro Twin 14
 • Culligan Global Cabinet
 • Atlantis AT210
 • Hydrotense StandAlone 12L

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Culligan) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Katwoude reduceer je de dH waarde van 6.00 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een gunstige prijs, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €750.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Katwoude.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €145 voor een magnetische ontharder tot wel €2075 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterverzachters starten bij €830, exclusief installatiekosten. Een goede installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1100 en €1925 (met montage inbegrepen). In het volgende schema bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Katwoude.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk supersnel monteurs, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €155
Mechanische waterontharderC.a. €690
Waterontharder (elektronisch)V.a €1070
Onthardingszout€40 voor 75 kilo
OnderhoudstarievenCirca €95 per jaar
MontagekostenBegint bij €260
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Katwoude?
De waterhardheid in Katwoude is gemiddeld 6.00 dH. De waarde in de provincie Noord-Holland schatten we op 6.24 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en zorgt voor water met een lekkere smaak en het textiel gaat langer mee.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen door een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Katwoude.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, betere smaak van water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie