Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Monnickendam

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op de ramen, dichtgeslibde leidingen of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Monnickendam heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten check je praktische info aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.00 dH in Monnickendam.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere droge haren na een douchebeurt en slecht functionerende HR-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €275 op jaarbasis.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid MonnickendamZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1141
Gem. Gasverbruik M31530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Monnickendam

Ben jij ook klaar met een te hoge stroomrekening en/of aanslag op servies? Een groot deel van de woningeigenaren plaatsen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product is in staat om kalk uit het water te filteren. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en een lager energieverbruik. In de gemeente Waterland vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Monnickendam heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste ontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Monnickendam?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Monnickendam. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot zachter wasgoed en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Monnickendam heeft een waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere maandelijks lagere energielasten, betere smaak van water en textiel slijt minder snel.
 • Uit de test: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Monnickendam

De waterhardheid van het drinkwater in Monnickendam bedraagt circa 6.00 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-monnickendam-1141

Vergelijk vakmannen in de buurt

Veel gekozen merken

 • AEG 22 L
 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • BWT AQA life

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. North Star) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Monnickendam verklein je de dH waarde van 6.00 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €790.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de montagekosten, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Monnickendam.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €165 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1550 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterontkalkers zijn zo’n €720, exclusief installatiekosten. Een goed systeem ligt qua kosten tussen €1275 en €2175 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder tref je de huidige kosten van een waterontharder in Monnickendam.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Open onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan men eenvoudig en direct modellen, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €60
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €750
Elektronische waterontharderRond de €930
Tabletten€40 voor 75 kg
OnderhoudskostenVanaf €110 per 12 maanden
MontageV.a €175
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Monnickendam?
De waterhardheid in Monnickendam is plus minus 6.00 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Holland komt uit op ongeveer 6.24 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen zijdezachte kleding en huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een zachte huid, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen middels zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een goede reiniging is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Monnickendam.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, meer smaak aan koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zijdezachte kleding, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie