Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Twello

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, aanslag op servies, smerig water of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 5.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Twello leidt tot kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal check je nuttige info info aangaande waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 5.50 dH in Twello.
 • Dit kan zorgen voor problemen als glascorrosie en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energierekening, minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €210 per 12 maanden.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid TwelloWerkingBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7391
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31700 kWh
Gem. Waterhardheid5.50 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Twello

Ben jij ook klaar met slecht werkende huishoudelijke apparaten of strepen op je ruiten? Een aanzienlijk aantal Nederlanders bestellen een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer, geen strepen meer op glas en lak, lekkerdere koffie en thee en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Voorst vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Twello gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Goede ontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Twello?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Twello. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel lagere stookkosten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Twello zit met een waterhardheid van 5.50. Concreet: zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. lagere stookkosten, een glanzende vaat en textiel slijt minder snel.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Twello

De waterhardheid van het leidingwater in Twello bedraagt circa 5.50 Duitse graden. Dit houdt in dat het water zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 5.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 15,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-twello-7391

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Euro Combi 25 Fleck
 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • North Star 14ED
 • Watertotaal Euro Combi Compact 20
 • Atlantis Cabinet A-20R

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als Culligan) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Twello verklein je de dH waarde van 5.50 naar een Dh onder de 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €860.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Twello.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan vakmannen voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €75 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1550 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van de fabrikant, het type ontharder en het vermogen. Naast deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van ontharders beginnen vanaf ongeveer €750 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1175 en €1725 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Twello.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan men zonder gedoe en snel installateurs, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €135
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €850
Elektronische waterontharderBegint bij €1060
Onthardingstabletten€17,50 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €130 per jaar
InstallatieBegint bij €250
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Twello?
De hardheid van het leidingwater in Twello is ongeveer 5.50 dH. De waarde in de provincie Gelderland ligt op 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als lagere stookkosten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor het comfort. O.a. een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Twello.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvoller water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie