Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nijbroek

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, smerig water of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 5.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Nijbroek zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op dit portaal verzamel je praktische informatie alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 5.50 dH in Nijbroek.
 • Dit kan leiden tot situaties als droge haren na een douchebeurt en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zachter wasgoed en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €250 op jaarbasis.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid NijbroekHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7397
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31700 kWh
Gem. Waterhardheid5.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Lagere energiekosten.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Nijbroek

Wil jij ook af van rendementsverlies van verwarming en/of minder lekker water uit de kraan? Een toenemende groep Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchekop, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zacht en fris water en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Voorst werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Nijbroek hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Goede ontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Nijbroek?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Nijbroek. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt smaakvol water en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Nijbroek heeft een waterhardheid van 5.50. Concreet: zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Opmerking: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Nijbroek

De waterhardheid van het leidingwater in Nijbroek bedraagt circa 5.50 dH. We kunnen stellen dat het water zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 5.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 15,66 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-nijbroek-7397

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Euro Combi compact 20
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • Boshuis Combilux plus 400
 • Bayard Tenera 28
 • Halutec Domus DPS 300

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua-o-Matic) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nijbroek verlaag je de dH waarde van 5.50 naar een zachte 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik wordt bepaald door het waterverbruik, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan twee types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €830.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Nijbroek.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Van €100 voor magnetische ontharders tot een slordige €1525 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van deze systemen lopen op vanaf €760 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1450 en €2150 inclusief plaatsing. In het volgende schema bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Nijbroek.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Via die service kan jij makkelijk en snel specialisten, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €65
Mechanische waterontharderVanaf €810
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €960
Reinigingszout€30 voor 50 kg
OnderhoudstarievenCirca €90 p/jaar
MontagekostenV.a €270
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Nijbroek?
De waterhardheid in Nijbroek is om en nabij de 5.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland is circa 6.34 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere een zachte huid en textiel slijt minder snel.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, betere smaak van water, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Nijbroek.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, een lekkere watersmaak, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, mooie schone glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie