Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Teuge

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, apparaten die slecht werken of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 5.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Teuge resulteert in water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je uitgebreide info over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 5.50 dH in Teuge.
 • Dit is de oorsprong van problemen als koffie thee dat bitter smaakt en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, een zachte huid na bad of douche en geen strepen meer op glas en lak.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €290 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid TeugeHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7395
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31700 kWh
Gem. Waterhardheid5.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lagere energierekening.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Teuge

Heb je in huis last van slecht functionerende apparaten of koffie of thee dat bitter smaakt? Flink wat mensen bestellen een elektrische waterontharder. Deze installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag in de badkamer, Geen glascorrosie of witte aanslag, zacht en fris water en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Voorst vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Teuge wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Teuge?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Teuge. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Teuge heeft een gemeten waterhardheid van 5.50. Dit houdt in zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Teuge

De waterhardheid van het drinkwater in Teuge is om en nabij de 5.50 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 5.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 15,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-teuge-7395

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Euro Combi compact 10
 • Mooiwater Compact
 • Calex Calex 15L
 • Atlantis Krausen C100-E
 • Boshuis Combilux plus 400

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Autotrol) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Teuge voer je de dH waarde terug van 5.50 naar een acceptabele 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een concurrerend tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €820.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Teuge.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Van €110 voor magnetische ontharders tot wel €1800 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het model, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Naast deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in deze systemen beginnen bij €750, exclusief installatiekosten. Een luxe apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1500 en €2100 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Teuge.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij professionele installateurs. Via die service kan jij makkelijk snel experts, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €60
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €890
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1140
Tabletten€30 per 50 kg
OnderhoudscontractBegint bij €105 op jaarbasis
InstallatiekostenCirca €225
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Teuge?
De hardheid van het leidingwater in Teuge is grofweg 5.50 dH. De meting in de provincie Gelderland is om en nabij de 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor het comfort. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door middel van de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigd apparaat is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Teuge.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lagere stookkosten, een betere smaak van het water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie