Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Terwolde

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht werkende huishoudelijke apparaten of huidirritaties? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 5.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Terwolde heeft als effect kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl vind je bruikbare info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 5.50 dH in Terwolde.
 • Hierdoor ontstaan situaties als slecht functionerende apparaten en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere verwarming, smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €280 per jaar.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid TerwoldeHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7396
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31700 kWh
Gem. Waterhardheid5.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Terwolde

Heb je in huis last van een irriterende huid of strepen op je ruiten? Flink wat woningeigenaren kiezen een innovatieve waterontharder. Deze installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, besparen op schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en een verlaging van de energielasten. In de gemeente Voorst kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Terwolde wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Duurzame ontharder.

PositiefBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Terwolde?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Terwolde. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor een lagere energierekening en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Terwolde ontvangt een waterhardheid van 5.50. Dit staat voor zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. lager energieverbruik, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Terwolde

De waterhardheid van het water in Terwolde is 5.50 Duitse graden. Dit houdt in dat het water zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 5.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 15,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-terwolde-7396

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Euro Combi compact 14
 • Remon Waterontharders Tisa
 • Detandt-Simon Primo 20
 • Delta Onega duplex
 • Watergenius HWS 1500

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Tubilite) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Terwolde reduceer je de dH waarde van 5.50 naar een Dh van ongeveer 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €950.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Terwolde.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit loopt van €115 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1800 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterontharders starten vanaf €700 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie kost gemiddeld tussen de €1500 en €1750 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Terwolde.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Zo kan je eenvoudig en snel monteurs, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €120
Waterontharder (mechanisch)Rond de €860
Elektrische waterontharderRond de €1080
Tabletten€25 voor 50 kilo
OnderhoudBegint bij €140 (jaarbasis)
MontageV.a €170
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Terwolde?
De waterhardheid in Terwolde komt uit op ong. 5.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland is gemiddeld 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: een zachte huid na bad of douche en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. een zachte huid, zacht en fris water, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen aan de hand van geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone machine is nodig voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Terwolde.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, een lekkere watersmaak, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie