Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Steenenkamer

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, smerig water of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 5.50 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Steenenkamer maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten bekijk je handige info over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 5.50 dH in Steenenkamer.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als een witte aanslag op het glaswerk en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in een beter presterende CV-ketel, water met een lekkere smaak en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €330 per 12 maanden.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid SteenenkamerZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7439
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31700 kWh
Gem. Waterhardheid5.50 dH

Het effect van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lagere stookkosten.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Steenenkamer

Heb je in huis last van verstopte leidingen en/of witte aanslag op het glaswerk? Veel Nederlanders kiezen een professionele waterontharder. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, water met een lekkere smaak en kalkvrije leidingen. In de omgeving van de gemeente Voorst kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Steenenkamer hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame waterverzachter.

PluspuntUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. boilers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Steenenkamer?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Steenenkamer. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel verminderde eczeem klachten en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Steenenkamer zit met een waterhardheid van 5.50. Dit houdt in zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Bijv. maandelijks lagere energielasten, lekkerdere koffie en thee en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Steenenkamer

De waterhardheid van het leidingwater in Steenenkamer is om en nabij de 5.50 Duitse graden. Dit betekent dat het water zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 5.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 15,66 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-steenenkamer-7439

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • Fegon AquaStar Pro S-500
 • Kinetico Ergo 18
 • Wateronthardershop Euro Twin 5
 • BWT Rondomat 50M
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als BWT) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Steenenkamer voer je de dH waarde terug van 5.50 naar een fijne 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een laag tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €940.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Steenenkamer.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met product-specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit loopt van €60 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1475 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en de omvang van het systeem. Naast deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €650 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1500 en €2125 incl. installatie. In de tabel hieronder bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Steenenkamer.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en kosteloos installateurs, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €75
Mechanische waterontharderRond de €660
Elektronische waterontharderRond de €1040
Zouttabletten€27,50 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €95 p/jaar
PlaatsingskostenBegint bij €175
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Steenenkamer?
De hardheid van het leidingwater in Steenenkamer is grofweg 5.50 dH. De meting in de provincie Gelderland schatten we op 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Denk aan een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone installatie is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Steenenkamer.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere energierekening, zacht en smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een minder droge huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, mooie schone glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie