Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wilp

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op de ramen, bittere thee of koffie of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 5.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Wilp leidt tot kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina bekijk je handige informatie aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 5.50 dH in Wilp.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld bittere thee koffie en een inefficiënte CV-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor lagere stookkosten, een glanzende vaat en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €220 per jaar.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid WilpHoe werkt het?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7384
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31700 kWh
Gem. Waterhardheid5.50 dH

Het effect van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Wilp

Heb je last van een onnodig hoge energierekening of bittere thee en koffie? Flink wat Hollanders en Belgen nemen een goede waterontharder. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en kalkvrije leidingen. In de gemeente Voorst zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Wilp hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Zuinigste waterontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals waterkokers hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Wilp?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Wilp. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot ren glanzende vaat en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Wilp ontvangt een waterhardheid van 5.50. Dit houdt in zacht water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Opmerking: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Wilp

De waterhardheid van het water in Wilp is ongeveer 5.50 dH. We kunnen stellen dat het water zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 5.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 15,66 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-wilp-7384

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Euro Combi 20 Fleck
 • Kinetico Mini KB
 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • BWC Omega Jubileum 400
 • Atlantis Cabinet A-20R

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Pentair Fleck) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Wilp reduceert je de dH waarde van 5.50 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €850.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Wilp.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n machine?

De investering van een waterontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €75 voor magnetische ontharders tot een slordige €2225 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. Naast deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterverzachters starten bij €770, excl. installatie. Een uitgebalanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1125 en €1775 inclusief inregelen. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Wilp.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Zo kan je gemakkelijk snel specialisten, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €105
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €860
Elektronische waterontharderBegint bij €1120
Zout€50 voor 100 kg
OnderhoudscontractRond de €110 per 12 maanden
InstallatiekostenC.a. €250
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Wilp?
De hardheid van het water in Wilp is plus minus 5.50 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is om en nabij de 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: zijdezachte kleding en huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een fijne douchebeurt, betere smaak van water, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongespoeld a.d.h.v. een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Wilp.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, smaakvoller water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, extra schoon servies, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie