Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Velden

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Velden maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl check je handige informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Velden.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld aanslag op servies en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €315 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid VeldenWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5941
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29400 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Velden

Zit jij thuis ook met huidirritaties en te veel schoonmaken? Een groot deel van de woningeigenaren installeren een goede waterontharder. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, textiel slijt minder snel en besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Venlo opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Velden was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Professionele ontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Velden?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Velden. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een besparing op gas- en stroomverbruik en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Velden heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Velden

De waterhardheid van het leidingwater in Velden is ongeveer 7.34 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-velden-5941

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Fegon AquaStar S1000 HE
 • Fegon AquaStar B-1000 ES
 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • 038waterontharder Separaat 20
 • Atag Descale 15

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Culligan) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Velden voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een gezonde 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €940.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Velden.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Van €70 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1775 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Buiten deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €710 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1250 en €2125 inclusief inregelen. In het volgende schema bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Velden.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos snel monteurs, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €100
Waterontharder (mechanisch)Circa €740
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1030
Zouttabletten€25 per 50 kilo
OnderhoudscontractC.a. €125 op jaarbasis
MontagekostenVanaf €200
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Velden?
De hardheid van het water in Velden is doorgaans 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is doorgaans 7.36 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere kleding die langer mooi blijft en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld een zachte huid, smaakvol water, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongemaakt aan de hand van zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Velden.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie