Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Belfeld

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Belfeld heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal tref je handige info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Belfeld.
 • Dit kan leiden tot problemen als een droge huid en een hoge energierekening.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachter wasgoed en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €245 per 12 maanden.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid BelfeldHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5951
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29400 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Belfeld

Zit jij in de woning ook met situaties als een inefficiënte hr-ketel en kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een groot deel van de mensen nemen een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je hebt minder wasmiddelen nodig, het textiel gaat langer mee en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Venlo zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Belfeld heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Professionele verzachter.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Belfeld?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Belfeld. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor een lager stroom- en gasverbruik en zijdezachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Belfeld heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn een besparing op de energierekening, zachter wasgoed en minder poetsen en boenen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Belfeld

De waterhardheid van het drinkwater in Belfeld is om en nabij de 7.34 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-belfeld-5951

Vind een vakman in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • MultiAqua WaterMaster EC-10
 • Remon Waterontharders Neva
 • North Star 11UD
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals North Star) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Belfeld voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een Dh van ongeveer 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een laag tarief, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €920.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het kost stroom en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Belfeld.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor advies.

Hoeveel kost zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €65 voor een magnetische ontharder tot ruim €1775 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van ontkalkers starten vanaf €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed systeem kost gemiddeld tussen de €1525 en €1950 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Belfeld.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij toonaangevende installateurs. Zo kan je gemakkelijk en direct installateurs, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €145
Mechanische waterontharderC.a. €820
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1050
Tabletten€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €90 p/jaar
PlaatsingskostenCirca €190
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Belfeld?
De waterhardheid in Belfeld is circa 7.34 dH. De meting in de provincie Limburg ligt op 7.36 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen zachter wasgoed en geen glascorrosie of witte aanslag.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Zoals een minder droge huid, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Belfeld.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie