Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Arcen

Heb je last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Arcen zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website vind je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Arcen.
 • Hierdoor ontstaan problemen als droge haren na een douchebeurt en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere warmteoverdracht, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €300 per 12 maanden.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid ArcenTechnische uitleg werkingKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5944
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29400 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Aanslag op servies.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Arcen

Zit jij thuis ook met een droge, geïrriteerde huid en/of extra zeep en shampoo nodig? Veel Nederlanders installeren een innovatieve waterontharder. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, zachtere was en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Venlo zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Arcen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals vaatwassers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Arcen?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Arcen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor lekkerdere koffie en thee en geen strepen meer op glas en lak. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Arcen heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere structureel lagere energiekosten, water met een lekkere smaak en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed om te weten: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Arcen

De waterhardheid van het drinkwater in Arcen is om en nabij de 7.34 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-arcen-5944

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Fegon AquaStar 1800 ES
 • General electric GNOH45KE
 • 038waterontharder Separaat 10
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • Calex Calex 15L

Zo werkt een waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Pentair Fleck) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Arcen verklein je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €780.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Arcen.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met professionals voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €120 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1625 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. In aanvulling op deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van ontharders starten vanaf €730 (zonder installatiewerk). Een luxe systeem heeft een prijskaartje tussen de €1425 en €1875 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Arcen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Open onze vergelijker en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en gratis modellen, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €100
Mechanische waterontharderC.a. €790
Elektrische waterontharderCirca €970
Zouttabletten€40 per 75 kg
OnderhoudC.a. €90 p/jaar
PlaatsingV.a €225
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Arcen?
De hardheid van het water in Arcen is doorgaans 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg is grofweg 7.36 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor gunstig energieverbruik en geen strepen meer op glas en lak.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld a.d.h.v. zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone installatie wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Arcen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, een lekkere watersmaak, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie