Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Steyl

Heb je in huis last van kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of koffie of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Steyl maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier vind je bruikbare info over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Steyl.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als droge haren na een douchebeurt en dichtgeslibde leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €250 op jaarbasis.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid SteylFunctioneringGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5935
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29400 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Smaakvol water.
 • Lagere energierekening.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Steyl

Zit jij thuis ook met droge haren na een douchebeurt en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een groot deel van de huizenbezitters plaatsen een slimme waterontharder. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, Geen glascorrosie of witte aanslag, textiel slijt minder snel en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Venlo zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Steyl gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Milieuvriendelijke ontharder.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Steyl?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Steyl. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel zachter wasgoed en textiel dat minder snel slijt. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Steyl zit met een waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan een besparing op de energierekening, zijdezachte kleding en huid en textiel slijt minder snel.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Steyl

De waterhardheid van het water in Steyl bedraagt ongeveer 7.34 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-steyl-5935

Vaak gekozen modellen

 • Fegon AquaStar B-1000 ES
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • Erie IQsoft Eco26
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • Delta Duplex duet

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Bayard) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Steyl minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden twee installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk tarief, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €840.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Steyl.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €140 voor magnetische ontharders tot ruim €1650 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. Behalve deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €670 (montage niet inbegrepen). Een luxe systeem zit ergens tussen de €1175 en €2175 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Steyl.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Zo kan je zonder problemen en snel experts, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €135
Waterontharder (mechanisch)C.a. €720
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1210
Reinigingszout€25 per 50 kg
OnderhoudscontractRond de €85 p/jaar
InstallatiekostenCirca €200
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Steyl?
De hardheid van het water in Steyl is grofweg 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg ligt op 7.36 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als een zachte huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je met name een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, meer smaak aan koffie en thee, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Regelmatig schoonmaken is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Steyl.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, fris kraanwater, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie