Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lomm

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, vies water of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Lomm resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten vind je praktische informatie over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Lomm.
 • Dit kan leiden tot situaties als strepen op de ramen en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie, water met een lekkere smaak en minder poetsen en boenen.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €210 per jaar.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid LommWerkingKostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5943
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29400 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Lagere stookkosten.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Lomm

Wil je definitief afrekenen met dichtgeslibde leidingen en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Veel mensen nemen een goede waterontharder. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zacht en fris water en structureel lagere energiekosten. In en rondom gemeente Venlo zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Lomm hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Aanbieding ontkalker.

PositiefUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals heetwaterkranen hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Lomm?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Lomm. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor structureel lagere energiekosten en zijdezachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Lomm ontvangt een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. kalkvrije leidingen, lekkerdere koffie en thee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Lomm

De waterhardheid van het water in Lomm is om en nabij de 7.34 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-lomm-5943

Bekende modellen en merken

 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • Lubron Easysoft 1100 Classic
 • Aquarex IMP Pro 26
 • Fegon AquaStar B-1000 ES

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Tapworks) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Lomm voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €910.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Lomm.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €60 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1850 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het type ontharder en het vermogen. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van ontkalkers zijn zo’n €710 (zonder installatiewerk). Een systeem met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1200 en €1975 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Lomm.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Open onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig snel experts, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €75
Mechanische waterontharderBegint bij €710
Waterontharder (elektronisch)V.a €1050
Reinigingszout€25 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenCirca €115 per jaar
PlaatsingRond de €275
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Lomm?
De hardheid in Lomm is doorgaans 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg ligt rond de 7.36 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. O.a. geen droge huid na het douchen, smaakvoller water, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats aan de hand van regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Lomm.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, betere smaak van water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie