Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Tegelen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht functionerende apparaten of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Tegelen resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je nuttige info info over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Tegelen.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere strepen op de ramen en verstopte leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: lagere stookkosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en textiel slijt minder snel.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €345 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid TegelenHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5931
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29400 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Tegelen

Wil je definitief afrekenen met een onnodig hoge energierekening of doffe aanslag in keuken en badkamer? Flink wat huizenbezitters bestellen een innovatieve waterontharder. Deze installatie filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, verminderde eczeem klachten en een beter presterende CV-ketel. In de gemeente Venlo kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Tegelen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Aanbieding ontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Tegelen?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Tegelen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Tegelen heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan lager energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Tegelen

De waterhardheid van het leidingwater in Tegelen is 7.34 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-tegelen-5931

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • Boshuis Combilux plus 150
 • Watts OneFlow
 • Delta Escalda
 • Euro Combi compact 14

Hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Care) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Tegelen reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €780.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de tarieven, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Tegelen.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €65 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1500 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Naast deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in dergelijke installaties starten vanaf €790 (montage niet inbegrepen). Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1125 en €2075 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Tegelen.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Zo kan men moeiteloos supersnel installateurs, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €155
Waterontharder (mechanisch)Circa €680
Waterontharder (elektronisch)Circa €1160
Regeneratiezout€17,50 per 25 kg
OnderhoudscontractRond de €85 per beurt
InstallatieBegint bij €250
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Tegelen?
De waterhardheid in Tegelen schatten we op 7.34 dH. De waarde in de provincie Limburg is plus minus 7.36 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere verlaging van de maandlasten voor energie en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals een zachte huid, betere smaak van water, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Tegelen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie