Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Westerhaar-Vriezenveensewijk

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op de ramen, apparaten die slecht werken of huidirritaties? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 8.90 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Westerhaar-Vriezenveensewijk resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website check je praktische informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 8.90 dH in Westerhaar-Vriezenveensewijk.
 • Dit kan leiden tot situaties als strepen op je ruiten en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energierekening, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder poetsen en boenen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €310 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid Westerhaar-VriezenveensewijkHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7676
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32700 kWh
Gem. Waterhardheid8.90 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Westerhaar-Vriezenveensewijk

Zit jij thuis ook met dichtslibbende waterleidingen en veel schoonmaakproducten nodig? Een groot deel van de woningeigenaren kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Dit product is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, besparen op schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Twenterand vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Westerhaar-Vriezenveensewijk heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste waterontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Westerhaar-Vriezenveensewijk?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Westerhaar-Vriezenveensewijk. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor water met een lekkere smaak en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Westerhaar-Vriezenveensewijk heeft een geschatte waterhardheid van 8.90. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere apparatuur gaat langer mee, heerlijk zachte kleding en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Westerhaar-Vriezenveensewijk

De waterhardheid van het water in Westerhaar-Vriezenveensewijk is 8.90 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 8.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,35 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-westerhaar-vriezenveensewijk-7676

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Kinetico 2050C
 • Euro Combi compact 14
 • Detandt-Simon Primo 20
 • North Star 22UD
 • Grunbeck softliQ:SC23

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Kenmore) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Westerhaar-Vriezenveensewijk reduceer je de dH waarde van 8.90 naar een zachte 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €870.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, een slimme werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €375,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €115 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2200 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterverzachters starten vanaf €810, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1625 en €1775 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Open onze online offerteservice en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en zonder kosten installateurs, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €65
Waterontharder (mechanisch)C.a. €740
Waterontharder (elektronisch)V.a €1210
Reinigingszout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €95 per jaar
PlaatsingskostenVanaf €200
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Westerhaar-Vriezenveensewijk?
De hardheid van het water in Westerhaar-Vriezenveensewijk bedraagt 8.90 dH. De meting in de provincie Overijssel bedraagt 7.12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere efficiëntere warmteoverdracht en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld via een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde machine is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, een betere smaak van het water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie