Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vriezenveen

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, bittere thee of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 8.90 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Vriezenveen maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website verzamel je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 8.90 dH in Vriezenveen.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld aanslag op servies en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor apparatuur die langer meegaat, water met een lekkere smaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €245 per jaar.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid VriezenveenFunctioneringGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7671
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32700 kWh
Gem. Waterhardheid8.90 dH

Positieve effecten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Strepen op je ruiten.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Vriezenveen

Heb je last van droog haar na het douchen en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Steeds meer huizenbezitters bestellen een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, verminderde eczeem klachten en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Twenterand vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Vriezenveen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Zuinigste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Vriezenveen?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Vriezenveen. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot smaakvoller water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Vriezenveen ontvangt een waterhardheid van 8.90. Dat betekent matig hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn apparatuur gaat langer mee, zijdezachte kleding en huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Vriezenveen

De waterhardheid van het drinkwater in Vriezenveen is om en nabij de 8.90 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 8.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,35 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-vriezenveen-7671

Vind een vakman in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Judo MultiSoft 2P
 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • Watertotaal Euro Twin 40
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • Kinetico Kube 15

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Siata) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Vriezenveen reduceert je de dH waarde van 8.90 naar een Dh van ongeveer 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden 2 machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €920.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de tarieven, het kost stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Vriezenveen.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan product-experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €55 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2250 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterontkalkers lopen op vanaf €780, zonder installeren. Een luxe apparaat zit ergens tussen de €1600 en €2200 incl. installatie. In de bijgaande tabel vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Vriezenveen.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en snel monteurs, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €135
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €700
Elektronische waterontharderVanaf €1140
Zout€45 per 100 kilo
OnderhoudscontractC.a. €110 per 12 maanden
PlaatsingVanaf €250
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Vriezenveen?
De waterhardheid in Vriezenveen ligt rond de 8.90 dH. Het gemiddelde in de provincie Overijssel bedraagt 7.12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere kalkvrije leidingen en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld aan de hand van geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone installatie is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Vriezenveen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, een betere smaak van het water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een zijdezachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie