Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Geerdijk

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht functionerende apparaten of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 8.90 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Geerdijk maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je uitgebreide informatie aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 8.90 dH in Geerdijk.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld droog haar na het douchen en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn lager stroom- en gasverbruik, zacht en smaakvol water en textiel slijt minder snel.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €225 per jaar.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid GeerdijkWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7686
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32700 kWh
Gem. Waterhardheid8.90 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Geerdijk

Wil je definitief afrekenen met rendementsverlies van verwarming en/of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een groeiend aantal Nederlanders nemen een slimme waterontharder. Dit product is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer, minder poetsen en boenen, heerlijk zachte kleding en een beter presterende CV-ketel. In de gemeente Twenterand kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Geerdijk hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Goede ontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals boilers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Geerdijk?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Geerdijk. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot langere levensduur van huishoudelijke apparaten en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Geerdijk heeft een gemeten waterhardheid van 8.90. Definitie: matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zijdezachte kleding en huid en minder poetsen en boenen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Geerdijk

De waterhardheid van het water in Geerdijk is om en nabij de 8.90 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 8.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,35 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-geerdijk-7686

Populaire merken en modellen

 • Kinetico Essential 17
 • Culligan Global Cabinet
 • Lubron Softstar SXT2
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • Watertotaal Euro Twin 60

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Soft) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Geerdijk verlaag je de dH waarde van 8.90 naar een gezonde 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een lage prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €925.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Geerdijk.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Van €140 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1425 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk en model, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterverzachters lopen op vanaf €740, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie zit ergens tussen de €1125 en €1850 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Geerdijk.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij toonaangevende installateurs. Zo kan je zonder gedoe en gratis vakmannen, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €110
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €840
Elektrische waterontharderBegint bij €1010
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €120 (jaarbasis)
PlaatsingRond de €220
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Geerdijk?
De hardheid van het water in Geerdijk is doorgaans 8.90 dH. Het gemiddelde in de provincie Overijssel ligt op 7.12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als verminderde eczeem klachten en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Geerdijk.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, lekker water uit de kraan, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, een glanzende vaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie